In het onlangs verschenen advies Steeds inclusiever gaat de Onderwijsraad na hoe het onderwijs inclusiever kan worden voor leerlingen en studenten met een beperking.
In het onlangs verschenen advies Steeds inclusiever gaat de Onderwijsraad na hoe het onderwijs inclusiever kan worden voor leerlingen en studenten met een beperking.
Het referentiemodel ondersteuningsroute voortgezet Onderwijs en Jeugdhulp geeft op hoofdlijnen aan hoe een gezamenlijke route er in het basisonderwijs uit kan zien.
Het referentiemodel ondersteuningsroute primair Onderwijs en Jeugdhulp geeft op hoofdlijnen aan hoe een gezamenlijke route er in het basisonderwijs uit kan zien.
Filmpje met presentatie over privacy in de samenwerking onderwijs en jeugdhulp.
NJi-dossier met verschillen tools en voorbeelden over wat werkt in de verbinding school en de wijk.
Met deze zelfevaluatietool 'sociaal domein toegang en samenhang' hulp kunnen gemeenten en samenwerkingspartners de toegang en samenhang in de hulp in het brede sociaal domein zelf in kaart brengen en beoordelen en deze optimaliseren.
Als een wijkteam uit de startfase is, ontstaat vaak behoefte om te bepalen welke kennis gewenst en aanwezig is. In deze handreiking staan handvatten om dit inzichtelijk te maken binnen jouw wijkteam.
Deze kenniskaart biedt betrokkenen in het onderwijs, de opvang, de jeugdhulp en bij gemeenten met een rol in de sturing van die samenwerking richting. Door inspiratie, tips en handvatten te bieden om sámen het gesprek aan te gaan over optimale samenwerking.
Deze plaat biedt handvatten voor het maken van de afspraken en stellen van de juiste vragen door intern begeleiders op school en jeugdhulpverleners.
In dit onderzoek is nagegaan welke werkzame elementen de praktijk ervaart in de samenwerking tussen de jeugdgezondheidszorg, wijkteams en onderwijs.
In deze brochure staat de praktijk in Utrecht, waar naast de kernteams op de scholen ook een stedelijk vo-team jeugd en gezin is opgezet.