Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan nu in voor onze tweewekelijkse notificatie.
Dan zie je direct wat er nieuw is en mis je nooit iets.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

08 juli 2021

Beste partners van Met Andere Ogen. Dank voor alle betrokkenheid en de mooie samenwerking!

> Lees meer..
07 juli 2021

Kinderen worden vaak gezien als slachtoffer: slachtoffer van hun sociaaleconomische positie, hun (hoog)begaafdheid, hun ouders, het systeem, of, als jongste bron van leed, slachtoffer van corona. Professionals bedenken vervolgens tal van maatregelen om het kind te helpen.

> Lees meer..
07 juli 2021

Hoe kunnen de Inspiratieregio’s ons inspireren om met andere ogen te kijken naar de verbetering van ontwikkelkansen voor ieder kind? Wat doen ze anders dan anders? En wat kunnen we daarvan leren? Deze vragen stonden centraal op de zesde Dialoogsessie Met Andere Ogen op dinsdag 29 juni 2021 vanuit Pakhuis de Zwijger. Moderator Natasja van den Berg, directeur-bestuurder Astrid Ottenheym van Samenwerkingsverband PPO-NK en Expert Jeugdstelsel Bas Wijnen van het Nederlands Jeugdinstituut waren met ons getuige van zeven gepassioneerde pitches, en voorzagen deze van vragen en commentaar.

> Lees meer..
07 juli 2021

Save the date: 2 september 2021 van 14.30-16.30 uur. Meld je aan!

> Lees meer..
07 juli 2021

4e bijeenkomst bestuurlijk ambassadeurs - successen en worstelingen - verhalen uit drie regio’s.

> Lees meer..
06 juli 2021

In de nieuwe modelverordening 'Verrassend passend leerlingvervoer' wordt via zes praktijkvoorbeelden aandacht besteed aan aanpassingen die gedaan zijn specifiek gericht op het passend onderwijs en het sociaal domein. Het gedachtegoed van Mét Andere Ogen is in deze verordening meegenomen.

> Lees meer..
01 juli 2021

Hoe zorgt een betere samenwerking tussen onderwijs, zorg en jeugd voor optimale ontwikkelkansen van kinderen?

> Lees meer..
23 juni 2021

Hoe zorgt een betere samenwerking tussen het onderwijs, zorg en jeugd voor optimale ontwikkelkansen van kinderen? Tijdens de zesde dialoog – deze keer ’s middags - op 29 juni gaan we verder in gesprek over de ontwikkelkansen van kinderen. Dit keer met sprekers uit de 11 verschillende inspiratieregio’s. Heb jij je al aangemeld?

> Lees meer..
23 juni 2021

Stop met praten over ouderbetrokkenheid, en beschouw ouders in alles fases van het proces als gelijkwaardige gesprekspartners. Dat was de belangrijkste boodschap van de vijfde dialoogavond Met Andere Ogen op donderdag 17 juni 2021. Gespreksleider Natasja van den Berg en ‘tafeldame’ Carry Roozemond ontvingen een keur aan gasten die ons hielpen kijken door de ogen van ouders.

> Lees meer..
22 juni 2021

Op donderdag 17 juni was er weer een vruchtbare werksessie met de inspiratieregio's. Van Verduurzaming regionale samenwerking tot Veranderfonteintjes; er is veel besproken. Een impressie.

> Lees meer..