Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan nu in voor onze tweewekelijkse notificatie.
Dan zie je direct wat er nieuw is en mis je nooit iets.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

21 december 2021

Op de valreep van het nieuwe jaar een bericht vanuit de MAO aanpak. Terwijl ik dit schrijf is iedereen druk met de voorbereidingen voor Kerst en Oud & Nieuw en de impact van de nieuwe lockdown, drukte en tijd voor reflectie en overpeinzing. Met Andere Ogen I is verlengd met minstens een half jaar.

> Lees meer..
20 december 2021

Bestuurlijke ambassadeur Jouke Douwe de Vries gelooft in de kracht van netwerken. Hij is wethouder Zorg, Welzijn en Onderwijs (Soarch, Wolwêzen en Ûnderwiis), oftewel Sociaal Domein, in de gemeente Noardeast-Fryslân namens de lokale partij S!N. De Vries probeert wetenschappelijk aan te tonen dat netwerken ook écht werken.

> Lees meer..
04 november 2021

De eerste fase van Met Andere Ogen zit erop. De resultaten van ruim twee jaar kennismaken brainstormen, onderzoeken, ontwikkelen, verzamelen, uitwisselen en doen zijn gebundeld in een rijk gevulde Eindterm waar het ecosysteem rond de jeugd zijn voordeel mee kan doen. Op de afsluitende dialoogsessie op woensdag 27 oktober in Pakhuis de Zwijger blikten de partners van Met Andere Ogen terug op het proces, en werden alvast wat piketpaaltjes geslagen voor de toekomst.

> Lees meer..
03 november 2021

Sterk in de Wijk in de gemeente Almere is een samenwerking van professionals uit de domeinen (passend) onderwijs, jeugdgezondheidszorg en ambulante jeugdhulp. Na een lange aanloop is de aanpak in de stad inmiddels volledig uitgerold. Dit artikel beschrijft de ervaring van de professionals in basisscholen (4-12 jaar).

> Lees meer..
28 oktober 2021

De Eindterm Met Andere Ogen Doen is klaar. Een voorlopige tussenstap in de beweging Met Andere Ogen. Een tussenstap, want we gaan samen door!

> Lees meer..
21 oktober 2021

Heb jij je al aangemeld voor de 8e editie van de Met Andere Ogen dialogen: Door de ogen van het eco-systeem? Op 27 oktober maken we de balans op: wat heeft 2,5 jaar MAO opgeleverd. Die avond presenteren we teven onze Eindterm.

> Lees meer..
14 oktober 2021

In de zevende dialoogsessie Met Andere Ogen op 13 oktober 2021 in en vanuit Pakhuis de Zwijger in Amsterdam keken we door de ogen van ‘hoogbegaafden’. De term riep meteen al weerstand op: ‘hoogbegaafd’ klinkt toch een beetje als: ‘ik ben beter dan een ander’. De ‘hoogbegaafden’ aan tafel voelden zich dan ook ongemakkelijk met hun label.

> Lees meer..
13 oktober 2021

De afgelopen jaren zijn alle partners uit het netwerk Met Andere Ogen, al doende lerend, samen beter geworden. We hebben meer inzicht in wat werkt en wat niet én we willen verder. Op 27 oktober tijdens onze slotdialoog wordt de eindterm gepresenteerd, waarin onder andere de bouwstenen voor dit vervolg zijn gebundeld.

> Lees meer..
13 oktober 2021

Verandering is een proces van lange adem. En verandering lukt alleen als je daar buiten het systeem mee begint. Dat zijn de belangrijkste lessen die Hanny Voskuylen geleerd heeft in haar lange loopbaan als beleidsambtenaar Onderwijs-Jeugd-Kinderopvang bij de gemeente Leeuwarden.

> Lees meer..
12 oktober 2021

In het primair onderwijs en op IKC’s wordt momenteel volop geëxperimenteerd met de inzet van jeugdhulp in de klas, jeugdondersteuners, centrumcoaches etc. De benamingen mogen divers zijn, wat deze functies gemeen hebben is dat zij functioneren op het snijvlak van onderwijs, kinderopvang en zorg.

> Lees meer..