Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan nu in voor onze tweewekelijkse notificatie.
Dan zie je direct wat er nieuw is en mis je nooit iets.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

01 december 2022 Nieuw

Op vrijdag 25 november organiseerden we voor de tweede keer de Met Andere Ogen Doen-Dag. Het thema was ‘Samen verder bouwen’. Wat een mooie dag was het! Ruim 100 bezoekers uit het hele land waren aanwezig, waaronder professionals, beleidsmedewerkers, directies, bestuurders, jongeren en ouders.

> Lees meer..
30 november 2022 Nieuw

Werk jij ook samen als leerkracht of jeugdhulp professional in een onderwijs-zorgcombinatie? Dan is de Podcast De Visvijver een aanrader. De thema’s zijn: onderwijs aan leerlingen met een complexe ondersteuningsbehoefte, samenwerken met ouders en het belang van gelijkwaardigheid en interprofessioneel samenwerken.

> Lees meer..
17 november 2022

Het is bijna zover: komende vrijdag 25 november 2022 organiseren we weer de Met Andere Ogen Doen-Dag met als thema ‘Samen verder bouwen’. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, dus schrijf je gauw in! En weet jij al welke werksessies je wil volgen?

> Lees meer..
16 november 2022

Nieuwe initiatieven, programma’s en samenwerkingsverbanden: MAO is als lerend netwerk continu in beweging. Maar welke aanpak werkt nu echt? In de interviewreeks ‘Wat Werkt?’ delen we een succesverhalen uit de praktijk, om zo concrete handvatten te bieden die je direct kunt toepassen. Deze keer: Henny van Egmond en Monique Kuik van Buitenkans, een project opgezet met middelen van het Nationaal Programma Onderwijs dat zich richt op het voorkomen van kansenongelijkheid op scholen in de regio Den Haag.

> Lees meer..
16 november 2022

We zien het de laatste tijd steeds vaker in het nieuws: het mentale welzijn van jongeren staat flink onder druk. Wat is ervoor nodig om kinderen en jongeren – thuis, in de klas én in de samenleving – tot bloei te laten komen? Tijdens de elfde dialoogavond gingen we met elkaar in gesprek over hoe gezinnen, professionals en beleidsmakers samen de mentale vooruitgang van jongeren kunnen vergroten.

> Lees meer..
15 november 2022

Op de website van Met Andere Ogen kun je sinds deze maand artikelen bewaren op je persoonlijke leeslijst en gemakkelijker zoeken naar nieuws dat voor jou relevant is. Zo is de website nog toegankelijker en gebruiksvriendelijker voor onze partners. We lichten de nieuwe features hieronder graag toe.

> Lees meer..
14 november 2022

Op vrijdag 13 januari 2023 organiseert Karakter een conferentie over impactvol werken aan mentale veerkracht en preventie. De conferentie richt zich op samenwerking tussen drie doelgroepen, namelijk professionals uit gemeenten, jeugdhulp en onderwijs.

> Lees meer..
13 november 2022

Erasmus+ Jeugd en het Nederlands Jeugdinstituut organiseren twee online masterclasses over duurzame jongerenparticipatie voor gemeenten. De masterclass op 21 november gaat over de bouwstenen van de jongerenparticipatie en op 29 november draait het om het organiseren van participatieve processen.

> Lees meer..
03 november 2022

Om het netwerk en de beweging van Met Andere Ogen te verstevigen en te verdiepen organiseren we op 25 november 2022 weer een MAO Doen-Dag in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Het thema is ‘Samen verder bouwen’. Vanaf nu is de inschrijving voor de werksessies geopend!

> Lees meer..
03 november 2022

Met Andere Ogen werd in 2019 opgericht met één ambitieus doel: het vergroten van de ontwikkelkansen van alle kinderen in Nederland. We hadden nooit durven dromen dat we in 2022 uitgegroeid zouden zijn tot zo’n groot netwerk. Een netwerk dat de lokale praktijk van zorg, onderwijs en jeugd dagelijks stimuleert om zo goed mogelijk met elkaar samen te werken, elkaar te inspireren én van elkaar te leren. Daar zijn we best trots op!

> Lees meer..