Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan nu in voor onze tweewekelijkse notificatie.
Dan zie je direct wat er nieuw is en mis je nooit iets.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

24 september 2021 Nieuw

Op verzoek van Met Andere Ogen onderzocht bureau Andersson Elffers Felix (AEF) de verschillende financieringswijzen van onderwijs-zorgarrangementen (OZA’s). Het eindrapport met de titel Financiering dienstbaar maken verscheen op 20 september 2021 en kwam tot stand na gesprekken met tientallen ervaringsdeskundigen uit de wereld van gemeenten, schoolbesturen, jeugdzorg en samenwerkingsverbanden passend onderwijs.

> Lees meer..
15 september 2021 Nieuw

Op 24 september is het zover, de Met Andere Ogen Doen-Dag. Er hebben zich inmiddels 120 mensen aangemeld en we kijken er erg naar uit om op deze dag elkaar) te inspireren en werkagenda's te maken, zodat we samen de ontwikkelkansen van kinderen vergroten. Heb je je nog niet aangemeld en wil je er toch bij zijn? Er is nog een klein aantal plekken beschikbaar. Tot op de Met Andere Ogen Doen Dag!

> Lees meer..
15 september 2021 Nieuw

Op 13 oktober om 20.00 uur is alweer de zevende dialoogavond van Met Andere Ogen. We gaan in gesprek over de ontwikkelkansen van hoogbegaafde kinderen.
Deze keer kun je er niet alleen online bij zijn, maar ook fysiek vanuit de zaal!

> Lees meer..
14 september 2021 Nieuw

Met Andere Ogen maakt een special over hoogbegaafdheid die als gespreksstof dient voor de dialoogsessie op 13 oktober in Pakhuis de Zwijger. Wij spraken daarvoor met zes ervaringsdeskundigen over hun ervaringen: wat kwamen zij tegen op hun pad? Wat of wie heeft hen het meest geholpen? Waar hadden zij het meest behoefte aan? Hier het verhaal van Dirk.

> Lees meer..
14 september 2021 Nieuw

De kernboodschap van het programma Met Andere Ogen is de ontwikkelkansen van kinderen te vergroten. Daarvoor is het noodzakelijk dat alle partijen (ouders, onderwijs, zorg en jeugd) samen optrekken in één ‘ecosysteem’ rond het kind. De ontwikkelkansen van het kind zijn het vertrekpunt van waaruit iedereen vanuit eigen ervaring en expertise samen werkt. Kinderopvang is een essentieel onderdeel van de coalitie, de cirkel rondom het kind, in hechte samenwerking met andere partijen. Kinderopvang en opvoeding vragen onze collectieve zorg en betrokkenheid, vindt BMK.

> Lees meer..
13 september 2021 Nieuw

Maak je gebruik van afstandsonderwijs om les te geven aan thuiszitters? Sinds de uitbraak van corona, of misschien ook al daarvoor? Het ministerie van OCW is benieuwd welke eventuele knelpunten hierbij worden ervaren, met name op het gebied van wet- en regelgeving.

> Lees meer..
02 september 2021

De regio Groningen heeft zich nieuw aangesloten bij het inspiratienetwerk MAO. Erik de Graaf, adjunct-directeur van SWV VO Groningen, legt uit waarom. 'Als inspiratieregio kunnen we wat we realiseren in Groningen beter op de landelijke kaart zetten en anderen daarvan mogelijk laten profiteren.'

> Lees meer..
02 september 2021

Op 24 september is het zover, de Met Andere Ogen Doen-Dag. Een dag om (elkaar) te inspireren en werkagenda's te maken, zodat we samen de ontwikkelkansen van kinderen vergroten. Wie wil er nu niet dat elk kind de kans krijgt zich te ontwikkelen op een manier die bij hem of haar past? Met Andere Ogen bundelt deze verlangens en geeft een gezicht aan de kinderen waar het over gaat: Yara, Emma, Dirk, Teun en India.

> Lees meer..
01 september 2021

Het persoonlijk zorgnetwerk (PZN) van Oog op Zorg is een ICT-applicatie voor digitale ondersteuning van samenwerking en besluitvorming rond cliënten. Dit is van 2012 - 2019 ontwikkeld en getest onder leiding van kinderarts Agnes Jonkman. Jonkman wil haar applicatie graag onder de aandacht brengen bij partners van Met Andere Ogen. Wie heeft interesse om hier verder mee aan de slag te gaan?

> Lees meer..
01 september 2021

In de tweewekelijks nieuwsupdate vind je allerlei nieuwsberichten, informatie over tools en bijeenkomsten die interessant zijn voor de partners van Met Andere Ogen.

> Lees meer..