12 december 2023

‘Ik hoop dat ik als zorgarrangeur uiteindelijk overbodig ben’

De overheid wil zorg in onderwijstijd beter regelen. Het ministerie van OCW zette hiertoe het project Zorg in Onderwijstijd op, waarbinnen zogeheten zorgarrangeurs worden ingezet om scholen hierbij de ondersteunen. Carlijn Volker is zo’n zorgarrangeur en zocht binnen dit project de samenwerking op met Met Andere Ogen en het NJi. ‘Zo hoop ik dat de voedingsbodem die in de regio gelegd is, verder wordt uitgebreid en doorontwikkeld.’

Carlijn: ‘Het werk van de zorgarrangeur begint bij de hulpvraag van een school of schoolbestuur: wil je ons helpen bij het beter regelen van zorg binnen onderwijstijd? De school ziet dat er meer nodig is voor bepaalde kinderen, maar loopt hierin vast, met als gevolg dat steeds meer leerlingen uitvallen. Daarna kijken we naar vragen als: wat verstaan jullie onder zorg en wat onder onderwijs? En wie zijn die leerlingen, wat speelt er bij hen? Om welk percentage gaat het? Wie financiert het? En welke rol heeft het samenwerkingsverband hierin?

Lees hier het hele interview met Carlijn Volker en de reactie van het NJi en Met Andere Ogen op deze nieuwe samenwerking.