13 december 2023

Het netwerk bruist

Wat was het een mooi jaar! Een jaar dat voor mij in het teken stond van ontwikkeling, verdieping en vooral verbinding. Een jaar dat ik graag via deze weg samen met jullie afsluit.

 Het is geweldig om te zien hoeveel waardevolle nieuwe contacten er de afgelopen tijd zijn gelegd. We hebben met het netwerk dan ook zichtbaar meer kunnen aansluiten bij behoefte in de regio en lokale vraagstukken. De hoogtepunten waren voor mij de grote, maar ook de kleine momenten waarin we als netwerk en als team echt hebben kunnen bijdragen aan een extra stap binnen een samenwerking. En dat we hierin met elkaar een mensgerichte benadering kozen, waarbij ook ruimte was voor gevoel en ‘gewoon het goede doen’. Dit was voor mij ook heel erg zichtbaar en voelbaar op de landelijke Doen-dag. Daarbij krijgen we ook regelmatig mooie berichten terug uit het netwerk waarbij deelnemers en leden aangeven zich enorm gesteund te voelen door de hulp die zij vanuit Met Andere Ogen hebben ontvangen. En daar zijn wij dan weer ontzettend dankbaar voor.

Intensief samen optrekken 

Ook het aanbod van de regionale Doen-dagen bleek al snel te voldoen aan de behoefte die er was. Deze dagen hebben voor mij boven verwachting goed uitgepakt, omdat er hierbij echt een samenwerking van ons min of meer landelijke perspectief naar het lokale en regionale gebracht wordt én andersom. Door zo intensief samen op trekken, wordt pas echt voelbaar wat er leeft in de vele regio’s. En dat was precies de bedoeling, want zo kunnen we samen nog meer impact maken.

Het afgelopen jaar hebben we veel samen opgetrokken met het NJi, de VNG, het LPO-netwerk, de onderwijsconsulenten, steunpunt passend onderwijs, AEF en de koepelraden. Ook hebben we veel ondernomen met partners uit het netwerk zoals SmartStart, Team Op Maat, Integrated Care en regio’s zoals Emmen-Borger Odoorn, Lekstroom, Noardeast-Fryslân, de Kempen en vele inspirerende experts en collega’s op allerlei plekken. Naast de netwerkactiviteiten is Met Andere Ogen ook bij landelijke ontwikkelingen betrokken en trekken we samen op met de ministeries OCW, VWS en SZW. Hierin werken we ook samen met allerlei branches voor jeugdzorg, kinderopvang en beroepsverenigingen.

Daarbij is ons team flink gegroeid en ben ik onwijs trots op het werk dat er is verzet en de succesvolle activiteiten en projecten die er zijn ontwikkeld. Het bruist in het netwerk en daar heeft iedereen aan bijgedragen!  

Ik wens iedereen heel fijne feestdagen toe, samen met familie en vrienden. Even rust om bij te komen, te reflecteren op het afgelopen jaar én natuurlijk nieuwe ideeën op te doen voor een fris, nieuw en spetterend nieuw jaar!

Een feestelijke groet,

Vera Naber,

Netwerkregisseur Met Andere Ogen