Congres Schoolaanwezigheid: lever een bijdrage

Elke leerling heeft recht op een positieve, kwalitatief goede ervaring in het onderwijs. Schoolaanwezigheid en deelnemen aan onderwijs zijn daarbij cruciaal. Daarover gaat het Nederlandse Congres Schoolaanwezigheid op 16 en 17 november in Eindhoven. Wil je bijdragen aan het succes van het congres? Stuur dan uiterlijk 16 juni jouw idee voor een bijdrage aan het programma.

Op het congres staat de aanpak van schoolaanwezigheid centraal, van wetenschap naar praktijk. Gedurende twee dagen kijken we met elkaar naar wat werkt om verzuim terug te dringen en schoolaanwezigheid te bevorderen. Op basis van wetenschappelijk onderzoek krijg je zicht op verschillende aspecten van schoolaanwezigheid, ontvang je handvatten voor verdere ontwikkeling en leer je van concrete praktijkvoorbeelden en persoonlijke ervaringen. Ook is er volop ruimte voor ontmoeting.

Gedurende twee dagen kijken we met elkaar naar wat werkt om verzuim terug te dringen en schoolaanwezigheid te bevorderen. Zodat alle leerlingen het maximale uit hun onderwijs kunnen halen. Wil je bijdragen? Je kunt tot en met 16 juni een voorstel insturen.

Tijdens dit veelzijdige event krijg je op basis van wetenschappelijk onderzoek zicht op verschillende aspecten van schoolaanwezigheid, ontvang je handvatten voor verdere ontwikkeling, leer je van concrete praktijkvoorbeelden en persoonlijke ervaringen en is er volop ruimte voor ontmoeting. Het programma is zo ingedeeld dat het voor deelnemers niet uitmaakt of ze onbekend zijn met het concept schoolaanwezigheid of dat zij er al ruime ervaring mee hebben.

Lever een bijdrage

We verwelkomen prikkelende programmabijdragen die de deelnemers tot nieuwe inzichten, betere samenwerking en concrete acties kunnen brengen. Elk programmaonderdeel tijdens het congres duurt 90 minuten. Afhankelijk van de vorm maken wij soms combinaties van meerdere inbrengers per werkvorm. Klik hier voor meer informatie en het bijdragen van een programmaonderdeel. Aanmelden als deelnemer kan binnenkort.

Praktische informatie

Datum: 16 en 17 november 2023

Locatie: Pullman Hotel Cocagne, Eindhoven

Organisatie: Ingrado; Nederlands Jeugdinstituut; Kennisnetwerk Schoolaanwezigheid; Adviesraad Eigenwijsheid; onderwijsexpertisecentrum De Berkenschutse; samenwerkingsverband VO Noord-Kennemerland; de Twentse Belofte

Kosten: n.n.t.b.

Aanmelden kan nog voor de zomer.