17 november 2020

Dialoogmiddag #2: Door de ogen van professionals

Tijdens de tweede dialoogmiddag op 30 november om 16.00 uur gaan we online verder in gesprek over de ontwikkelkansen van kinderen. Dit keer Door de ogen van professionals.

Om de ontwikkelkansen van kinderen te vergroten is het noodzakelijk dat iedereen (ouders en onderwijs-, zorg- en jeugdprofessionals) samen optrekken in één ‘ecosysteem’ rond het kind. De ontwikkelkansen van het kind zijn het vertrekpunt bij het samenwerken vanuit eigen ervaring en expertise. Dat vraagt dat we soms met andere ogen moeten kijken, ook over onze beroepsgrenzen heen, belemmeringen moeten wegnemen en elkaar helpen om geen enkel kind uit te sluiten. Samenwerken moet de logische keuze zijn, juist tussen professionals onderling. Hoe ziet zo een ecosysteem van integrale samenwerking eruit? En hoe stimuleren we succesvol interprofessioneel handelen?

 

De dialoog

Tijdens deze dialoogmiddag gaan we in gesprek met professionals en dat doen we in een mengvorm van presentatie, tafelgesprek en online publieksinteractie. Wat is er nodig om met andere ogen te kijken en te doen? Wat kan ik doen om dit te veranderen?

Sprekers zijn aanwezig zowel vanuit de locatie in Pakhuis de Zwijger als via zoom. Daarnaast is het mogelijk voor deelnemers om via de chat vragen te stellen. Het is een interactieve middag. De volgende sprekers doen in ieder geval mee in het gesprek:

 

De volgende sprekers doen in ieder geval mee:

Astrid Ottenheym, directeur-bestuurder samenwerkingsverband PPO-NK
Tarik Hamdiui, projectleider Jongerenwerk Op School (JOS) bij AM-Supportteam
Liesbeth Buijs, teamleider School als Werkplaats op het Friesland College
Anja Verwoerdt, orthopedagoog-generalist en GZ-psycholoog
Hans Schuman, hoofddocent bij het Seminarium voor Orthopedagogiek en senior onderzoeker bij Heliomare R&D

Datum: 30 november
Tijd: 16:00-17:30 uur
Locatie: gehost vanuit Pakhuis de Zwijger (dezwijger.nl). Deelname vanuit je eigen huis of werkplek.

 

Zo doe ik mee

Meedoen is eenvoudig. Vanuit je eigen huis kun je via Zoom direct meekijken en meedoen.

Reserveer hier online. Daarna ontvang je automatisch per mail een bevestiging en vooraf aan het programma een herinnering met een Zoomlink om deel te nemen aan het programma.

Voor meer informatie over Pakhuis de Zwijger en de dialoogmiddag van 30 november.

 

Vragen

Heb je vragen, neem dan contact op via metandereogen@vng.nl

Downloads

De volgende bestanden zijn bijgevoegd aan dit artitel:


Delen