Vooruitblik op onze plannen na de zomer

De vakanties zijn begonnen en enkele weken van relatieve rust zijn daarmee aangebroken. Weken om de goed gevulde to-do-lijsten kritisch te bekijken en waar mogelijk een stuk korter te maken en om na te denken over wat er allemaal staat te gebeuren ná de vakantie. Na bijna een jaar als netwerkregisseur actief te zijn is dit een goed moment om in de achteruitkijkspiegel te kijken en te zien welke mooie stappen er gezet zijn. Maar ook om vooruit te blikken op waar het netwerk Met Andere Ogen na de zomer mee verder gaat.

Er is veel energie in het netwerk en de positieve beweging waar Met Andere Ogen voor staat, hebben we het afgelopen jaar meegenomen in de nieuwe koers en strategie die daarbij past. Een open en oplossingsgericht netwerk waar uitwisseling en verbinding gestimuleerd wordt.

Verbinden

Ons doel om ontwikkelkansen van kinderen te vergroten en daarbij vooral in te zetten op het versterken van de context waarin kinderen opgroeien, sluit op veel plekken aan bij lokale en regionale vraagstukken. Het is fantastisch te merken dat het netwerk Met Andere Ogen helpt bij het voeren van het lokale gesprek door de verschillende activiteiten die we georganiseerd hebben, het verbinden van de juiste mensen aan elkaar en de inzet van hulpmiddelen bij het lokale gesprek zoals het dialooginstrument.

Nieuw is dat we ook in de regio kunnen helpen bij het faciliteren of organiseren van een beweging, bijeenkomst of activiteit. Met verschillende (grote en kleine) regio’s zijn we inmiddels in gesprek en na de zomer vinden de eerste gezamenlijk georganiseerde bijeenkomsten plaats.

Veranderingen

Na de zomer zijn er bij Met Andere Ogen een aantal veranderingen. Zo richten we ons team van het regiebureau iets anders in, zoeken we enkele externe nieuwe mensen en gaan we meer met het Ondersteuningsteam Zorg voor de Jeugd samenwerken. Vorige week namen we afscheid van twee fijne collega’s van het regiebureau: Liesbeth Sturing en Chantal Dirkes. Beiden hebben veel voor het netwerk betekend – zowel op niveau van het bedrijfsbureau waar Liesbeth manager van was als de projectleiding van enkele inhoudelijke ambities waar Chantal bij betrokken was. Veel dank aan hen!

Naast afscheid nemen, is er ook ruimte voor nieuwe medewerkers bij Met Andere Ogen. We zijn op zoek naar een senior beleidsadviseur en twee verbinders die ervaring hebben op de domeinen onderwijs en jeugd(hulp). Hierover is vorige week een speciale nieuwsbrief verstuurd en is hier meer informatie te vinden. Ben jij op zoek naar een dynamische en afwisselende opdracht en heb je affiniteit met de opgaven waar we voor staan? Dan zijn we heel benieuwd naar jou en nodigen we je uit je te registreren op het CTM platform en te reageren.

Regionale kracht

We verheugen ons op het komend half jaar! Het programma voor onze landelijke Met Andere Ogen Doen-Dag op 24 november is in de maak. Daarnaast komen er diverse regionale activiteiten, intervisiebijeenkomsten samen met het NJi en opbrengsten van het onderzoek naar regie op lokale en regionale samenwerking door AEF. Ook dragen we bij aan de landelijke ontwikkelingen rondom onder andere de Onderwijszorgtafel. Met de Netwerktafel gaan we in september deze mooie ontwikkelingen doornemen om nog meer inhoud en regionale kracht toe te voegen aan de beweging waar Met Andere Ogen voor staat.

Als netwerk is communicatie een belangrijk onderdeel. Het in verbinding zijn met elkaar en iedereen op een duidelijke en fijne manier op de hoogte brengen van activiteiten, horen daarbij. LinkedIn is een belangrijke toevoeging gebleken en de nieuwsbrief wordt goed gelezen. Ook de website van Met Andere Ogen is constant in beweging, waarbij vooral de agenda in functionaliteiten flink is uitgebreid en een prachtige upgrade heeft gekregen. Deel vooral ook je eigen evenement of bijeenkomst met ons via de mail. Na de zomer staat een nieuw portret op de planning en gaan we verder met het in de spotlight zetten van de inhoudelijke ambities (projecten) die binnen Met Andere Ogen draaien. Echt mooie stappen waarbij ik trots ben op alle partners met wie we samen mogen werken.

Voor nu wensen wij iedereen een hele fijne zomer toe en tot over een paar weken!

Namens het hele team van Met Andere Ogen,

Hartelijke groet,

Vera Naber