22 februari 2022

Lancering interactief boek Onderwijs en veiligheid van jongeren

Het interactieve boek Onderwijs en veiligheid van jongeren is een bundeling van resultaten van het NeurolabNL onderzoek naar optimale condities voor onderwijs en veiligheid van jongeren. De afgelopen jaren hebben meer dan 50 onderzoekers en maatschappelijke partners samengewerkt om nieuwe kennis over hersen- en gedragsontwikkeling van jongeren te verzamelen.

In 2018 begon een team van onderzoekers van universiteiten, hogescholen, en kennisinstituten, met maatschappelijke partners van scholen, anti-pestprogramma’s, jeugdzorginstellingen en justitie, aan een reis om optimale condities voor leren en veiligheid te creëren. Na 4 jaar loopt deze eerste subsidie ten einde, en wordt gereflecteerd op de resultaten tot nu toe. In het interactieve boek ‘Onderwijs en veiligheid voor jongeren: een samenwerking tussen wetenschap en maatschappij’, zijn de belangrijkste bevindingen en tools van de thema’s ‘Motivatie‘, ‘Sociale buitensluiting‘, ‘Antisociaal gedrag‘, ‘Draagbare technologie‘, en ‘Samenwerking‘, op een toegankelijke manier samengevat. Ook vind je bij elke bevinding links naar meer achtergrondinformatie in de vorm van blogs, filmpjes, en wetenschappelijke artikelen, of bijvoorbeeld online educatieve modules of tools.

Benieuwd naar de kennis en tools die uit onze onderzoeken komen, en tips over hoe je deze toe kan passen in de praktijk?
Lees dan hier het interactieve boek NeurolabNL – Onderwijs en veiligheid voor jongeren (02-22)

Of download het boek in de bijlage.

Downloads

De volgende bestanden zijn bijgevoegd aan dit artitel: