23 februari 2022

Werksessie jeugdondersteuners

In 2018 begon de Gemeente Leeuwarden samen met de IKC’s en de betrokken organisatie een pilot met jeugdondersteuners. De pilot duurde drie jaar en vanwege de positieve effecten is de pilot inmiddels uitgebreid van drie naar negen IKC’s in Leeuwarden. De gemeente wil graag hun ervaringen met deze pilot delen met het hele veld van onderwijs, kinderopvang en organisaties in het sociaal domein. Daarom wordt er op dinsdag 8 maart 2022 hiervoor een werksessie georganiseerd.

Het doel van de pilot was destijds om het onderwijs en de kinderopvang te professionaliseren door expertise toe te voegen gericht op normalisering en preventie. De vraag was of de inzet van jeugdondersteuners zou helpen om sneller en effectiever te reageren op ontwikkelings- en opvoedvragen van kinderen en ouders en daarmee ook de stijgende kosten van jeugdhulp en tweedelijns zorg te bedwingen. De Pilot Jeugdondersteuner is gebaseerd op het adviesrapport ‘Met andere ogen’ (2018) van René Peeters.

Werksessie

Tijdens de werksessie op 8 maart 2022 geeft Hanny Voskuylen een presentatie over de inzet van Jeugdondersteuners in Kindcentra in de gemeente Leeuwarden. Ook wordt de gemeten impact van de inzet gedeeld en ingegaan op de werkzaamheden van jeugdondersteuners. Maar bovenal staat de gehele werksessie uitwisseling centraal.

Datum: dinsdag 8 maart 2022
Tijd: 13 tot 16 uur
Locatie: Seats to Meet, Moreelsepark 65, Utrecht

Meld je vandaag nog aan

Aanmelden is makkelijk: stuur uiterlijk 3 maart een mailtje met je gegevens, functie, organisatie  en met hoeveel personen je komt naar alice.brouwer@bmc.nl