Wisselingen in het team van MAO

We zijn het nieuwe jaar gestart met wisselingen in het team. Els te Winkel en Renee Boeijen hebben helaas afscheid van ons genomen. Gelukkig wordt het team versterkt met drie nieuwe gezichten. Jazz van Strijland, Alice Brouwer en Chantal Dirkes stellen zich verderop in deze nieuwsbrief graag aan je voor.

De nieuwe uitdaging van Els

Sinds 1 januari 2021 mocht ik een onderdeel zijn van het programmabureau van Met Andere Ogen. Binnen mijn rol als programma-adviseur heb ik een bijdrage mogen leveren aan onder andere de midterm II, de agenderingswerkgroep en werd ik samen met Renée Boeijen coördinerend verbinder van het inspiratienetwerk. Met trots kijk ik terug op het afgelopen jaar, waarin ik zo veel mensen heb mogen ontmoeten die zich met hun hart hard maken voor het vergroten van ontwikkelkansen van alle kinderen. Het was ontzettend inspirerend om te zien waar iedereen mee bezig is en het voelt als een eer dat ik daarin een verbinder mocht zijn. Helaas is het voor mij tijd om afscheid te nemen van het programmabureau en mij te focussen op andere opdrachten binnen BMC. Ik zal onder andere aan de slag gaan met onderzoeks- en adviesopdrachten in het hele land.

Hoewel ik het programmabureau verlaat, zal ik, net als jullie, altijd onderdeel blijven van het MAO-netwerk. Ik hoop jullie daarom snel weer tegen te komen ergens in het land. Je kunt dus nog steeds contact met me opnemen via els.te.winkel@bmc.nl en/of 06-12228527.

Hartelijk bedankt voor alle inspirerende ontmoetingen en gesprekken die we hebben gehad het afgelopen jaar. Ik zal deze voor altijd bij me dragen. 

Verzoek van Renee

Ik kijk met een goed gevoel terug op een leuke en leerzame periode. Negen maanden lang heb ik me voor het programma Met Andere Ogen mogen inzetten door te matchen en makelen, inspireren, overleggen, motiveren en soms ook te discussiëren. Wat begon met 11 inspiratieregio’s groeit nu uit naar een groot inspiratienetwerk. En wat was het tof om daar een steentje aan te kunnen bijdragen. De bevlogenheid van ieder die ik gesproken heb, heeft me diep geraakt. Het is ontzettend mooi om te zien (en voelen) wat voor een inspirerende ontwikkelingen er allemaal gaande zijn in het land! Doordat vrijwel alles digitaal moest gebeuren dit (corona)jaar, was het zeker niet altijd makkelijk, maar uitdagender des te meer. Ik wil iedereen hartelijk danken voor de prettige, soms kortstondig en soms wat langere, samenwerking en de kans een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de ontwikkelkansen van alle kinderen.

Vanaf januari richt ik me weer volledig op mijn werken binnen Samenwerkingsverband Rijn & Gelderse Vallei. Geheid dat ik sommige van jullie vanuit mijn rol daar nog tegen ga komen. Tegelijkertijd zou ik graag van deze gelegenheid gebruik maken een vraag aan het netwerk te stellen:

Als iemand mij kan helpen met een omschrijving/indicatie van hoe de bekostigingscategorieën TLV in hun regio worden gehanteerd, zou dat top zijn. Je mag me hiervoor mailen op r.boeijen@swvrgv.nl of bellen op 06 45574816.

Hopelijk tot ziens ‘in het veld’!