Word partner van Met Andere Ogen

Wil je als onderdeel van ons inspiratienetwerk meedenken en meedoen met ouders, onderwijs, zorg en jeugd om de ontwikkelkansen van kinderen te vergroten? Wil je je eigen ervaringen delen en inspiratie opdoen bij anderen? Wil je leren van elkaar en de samenwerking tussen het onderwijs-, zorg- en jeugddomein versterken? Meld je dan aan als partner van Met Andere Ogen. Hieronder lees je hoe je je kunt aanmelden en zetten we alle voordelen voor je op een rij.

Wie zijn de partners van Met Andere Ogen?

De partners van Met Andere Ogen vormen samen een inclusief netwerk van:

 • professionals uit de kinderopvang, het onderwijs, de jeugdhulp en de zorg;
 • bestuurders, beleidsmakers en adviseurs;
 • onderzoekers en opleiders;
 • kinderen, ouders en hun vertegenwoordigers

 

Partner van Met Andere Ogen: alle voordelen op een rij

 • Je komt in contact en wisselt ideeën uit met gelijkgestemden in werksessies en dialoogavonden.
 • Je krijgt toegang tot sparringpartners, ervaringsdeskundigen en experts uit praktijk, beleid en wetenschap.
 • Je ontmoet professionals uit alle sectoren van het jeugddomein, zoals onderwijs, jeugdhulp, zorg, kinderopvang, sociaal-cultureel werk en sport.
 • Je leert en ontwikkelt al doende wat werkt in Communities of Practice, fieldlabs en masterclasses.
 • Je wordt gesteund in je pionierschap en krijgt hulp als dat nodig is.
 • Je wordt gefaciliteerd door een klein programmabureau dat voor je klaarstaat als je vragen hebt.
 • Je krijgt de mogelijkheid om jouw verhaal te vertellen met behulp van een schrijver, vormgever en tekenaar, én een breed podium om dit te delen.
 • Je hebt toegang tot landelijke organisaties, ministeries en hun gezamenlijke aanpak van de onderwijs-zorgtafel.

 

Partner worden? Alle mogelijkheden op een rij

Iedereen die een bijdrage levert of wil leveren aan het vergroten van de ontwikkelkansen van kinderen is welkom als partner. Je kunt je aanmelden als lokale samenwerkende coalitie, zelfstandige partner of als initiatief of programma dat werkt aan dit doel.

Lokale samenwerkende coalitie
Heb je een lokale of regionale samenwerking met onderwijs, meld je dan aan als lokale samenwerkende coalitie. Zo stimuleer je de lokale samenwerking en kun je de inspanningen voor deelname aan het netwerk samen dragen.

Zelfstandige partner
Wil je liever aansluiten zonder eventuele samenwerkingspartners? Meld je dan aan als zelfstandige partner. Dit geldt ook voor ouders en jongeren.

Initiatieven, aanpakken en programma’s
Werk je aan een initiatief, aanpak of ben je onderdeel van een programma dat bijdraagt aan het vergroten van de ontwikkelkansen van kinderen? Ook dan kun je je aanmelden als partner. Je kunt hierbij denken aan thuiszittersinitiatieven, initiatieven voor onderwijs- en zorgarrangementen en lokale projecten.

Je aanmelden als partner?

Enthousiast geworden van alle voordelen die je hebt als partner van Met Andere Ogen? Meld je aan als partner. Hiervoor is het nodig om jezelf eerst te registreren. Klik daarvoor op de 'Registreren' knop hieronder. Wil je je aanmelden als samenwerkende coalitie? Stuur dan een e-mail naar metandereogen@vng.nl.

Registreren

Op de hoogte blijven?

Heb je je aangemeld als partner en wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen het MAO-netwerk? Meld je dan ook aan voor onze nieuwsupdate. Vul bovenaan de nieuwspagina je mailadres in en je ontvangt onze nieuwsupdate maandelijks in je mail.
 

Problemen met de registratie? Neem contact op met Barbara Bulten, communicatieadviseur, bbarbara@xs4all.nl