10 november 2019

Aftrap Met Andere Ogen

De drukbezochte conferentie Onderwijs Jeugd op donderdag 31 oktober was tevens de brede aftrap van het programma Met Andere Ogen.

's Morgens tijdens een plenaire bijeenkomst legde René Peeters uit hoe we van een breed gedragen verlangen van de Coalitie Onderwijs Jeugd Zorg aangekomen waren bij 11 inspiratieregio's. Daarna stelde de inspiratieregio’s Utrecht en Leeuwarden zich voor. ‘In Utrecht werken wij integraal samen om gewoon te doen wat nodig is voor elk kind’, vertelt Jetta Spaanenburg, directeur SWV Utrecht PO. ‘Wij willen graag leren hoe wij dit nog beter kunnen doen.’

In de middag was de mogelijkheid voor de 11 inspiratieregio’s en hun verbinders om nader met elkaar in gesprek te gaan. Ook het NJi was ruim vertegenwoordigd en speelde een mooie (kennis) verbindersrol. Ook andere verbinders uit de Beleidscoalitie waren aanwezig.

Zoeken

De eerste kennismaking is dynamisch te noemen. Het is duidelijk nog zoeken naar de juiste vorm en inhoud om samen goed verder aan de slag te kunnen, maar de wens om een stap verder te kunnen zetten werd wel voelbaar. Iedereen wil verder (samen)werken in de lokale praktijk en heeft zo zijn eigen ideeën over wat de aanpak Met Andere Ogen zou moeten bieden. Op 12 december gaan we met elkaar verder tijdens diverse werksessies. Op de website doen we hier natuurlijk weer verslag van.

Wil je op de hoogte houden geworden van de laatste updates op de website, meld je dan aan via: https://www.aanpakmetandereogen.nl/inloggen/

Je ontvangt dan twee wekelijks een overzicht van alles wat nieuws is op onze site. Natuurlijk kun je ook zelf op ieder moment van de dag hier de laatste berichten bekijken.


Delen