03 februari 2020

Aankondiging: Communities of Practice starten in maart

Belangrijk onderdeel van de lerende aanpak Met Andere Ogen zijn de Communities of Practice. Hierbij staat ‘samen leren en verbeteren’ rondom een bepaald thema centraal. Heb je interesse? Meld je nu alvast aan als aandeelhouder. De online inschrijven voor de CoP start 7 februari.

We wisselen ervaring en kennis uit om de verbinding onderwijs-zorg-jeugd te verbeteren.We combineren praktijk, beleid en wetenschap: we leren van elkaar als deelnemers, van wetenschappelijk inzichten, van praktijkervaringen en van ervaringen van ouders & jongeren.

We starten in maart 2020 op vijf thema’s een community of practice. Per thema zijn er vervolgens vijf bijeenkomsten (zie onder). De keuze voor deze thema’s is gebaseerd op de (praktijk)vraagstukken uit de aanmeldingen van de inspiratieregio’s.

Waarom meedoen?

Je bent onderdeel van een inspirerende leeromgeving waar je kennis haalt, brengt, uitwisselt en verdiept. Je verrijkt je eigen werk, verbreed je netwerk en krijgt ook de kans om vanuit je eigen expertise de landelijke agenda te voeden. Je bent onderdeel van de landelijke beweging om kansen voor kinderen echt een stap verder te brengen.

Voor wie?

De communities of practice zijn toegankelijk voor alle aandeelhouders van Met Andere Ogen. Bij elk thema is er plek voor 15 - 25 deelnemers.

Hoe meedoen?

  • Heb je interesse? Reserveer vast de data van je community of practice naar keuze. Meer info over elke community volgt zo spoedig mogelijk.
  • Inschrijven is online mogelijk zo rond 6 februari. Houd hiervoor de website goed in de gaten. Om je in te schrijven, moet je eerst geregistreerd zijn als aandeelhouder. Dit kan via www.aanpakmetandereogen.nl/word-aandeelhouder/

 

De thema’s van de communities of practice:

 

1. Bindende afspraken voor onderwijs, jeugd en zorg 

Data: 5 maart, 9 april, 11 mei, 9 juni, 8 september. Van 13.00 – 17.00 uur. Locatie volgt.

2. Positief en preventief jeugdbeleid

Data: 2 maart, 6 april, 18 mei, 8 juni, 7 september. Van 9.00 - 13.00 uur. Locatie volgt.

3. Interprofessioneel samenwerken

Data: 6 maart, 3 april, 8 mei, 5 juni, 4 september. Van 13.00 – 17.00 uur. Locatie volgt.

4. Monitoring

Data: 2 maart, 6 april, 18 mei, 8 juni, 7 september. Van 13.00 – 17.00 uur. Locatie volgt.

5. Onderwijs-zorgarrangementen en poreuze randen

Data: 4 maart, 1 april, 13 mei, 3 juni, 2 september. Van 9.00 – 13.00 uur. Locatie volgt.

 


Delen