18 september 2022

Voor de Jeugd Dag 2022: (op)Groeien doe je samen

Op 7 november 2022 blaast de Voor De Jeugd Dag 10 kaarsjes uit. Een jubileum dat ze graag samen met jou vieren, midden in het Europese Jaar van de Jeugd! De voor de Jeugd Dag is te volgen via een livestream vanuit de Westergas Amsterdam.

Zetten we de thema’s van de afgelopen tien jaar op een rijtje, dan zien we een beweging in ons werkveld. Waar we ons de eerste jaren nog richtten op de aankomende transitie en de jeugdhulp die gemeenten moesten gaan bieden, is gaandeweg een steeds bredere kijk op de ontwikkeling van kinderen en gezinnen ontstaan. Meer en meer vragen wij ons af hoe wij als professionals thuis, op school en opvang en in de vrije tijd kunnen aansluiten bij het gezin. Ook wanneer er vragen of problemen zijn. En belangrijker: hoe we deze problemen mét de gezinnen kunnen voorkomen en dat wat goed gaat, versterken. Niet gek daarom dat kinderen en jongeren op de Voor De Jeugd Dag een steeds prominentere rol zijn gaan spelen. Kortom we groeien samen  is daarom het thema van 2022: Doe je mee?

Kijk thuis naar de live uitzending

De Voor de Jeugd Dag wordt live uitgezonden vanuit de Westergas in Amsterdam. Je volgt dit event vanuit je eigen huis of werkplek. Op één overzichtelijke online platform kies je de programma onderdelen die je digitaal wil volgen en neem je ook deel aan gesprekken, discussies en polls tijdens de sessies. Zelfs aan het klassieke ‘inloop’-moment voor deelnemers én aan het Jeugdplein met volop gelegenheid voor interactie via video of chat, is gedacht. Tussen de sessies door kun je terecht op het Jeugdplein en verzorgt Tako Rietveld (De Kindercorrespondent) live korte interviews met kinderen en jongeren.

Inschrijven kan via deze website.