27 mei 2021

Dialoog #5: Door de ogen van ouders

Tijdens de vijfde dialoogavond op 17 juni om 20.30 gaan we verder in gesprek over de ontwikkelkansen van kinderen. Dit keer met ouders.

Om de ontwikkelkansen van kinderen te vergroten is het noodzakelijk dat iedereen (ouders en onderwijs-, zorg- en jeugdprofessionals) samen optrekken in één ‘ecosysteem’ rond het kind. De ontwikkelkansen van het kind zijn het vertrekpunt bij het samenwerken vanuit eigen ervaring en expertise. Dat vraagt dat we met andere ogen moeten kijken en doen om geen enkel kind uit te sluiten. Samenwerken moet de logische keuze zijn, zonder belemmeringen en onmogelijkheden.

De dialoog

Tijdens deze vijfde dialoogavond gaan we in gesprek met ouders en ouderorganisaties om te kijken wat er nodig is om de ontwikkelkansen van kinderen te vergroten. Hoe ziet inclusieve samenwerking tussen onderwijs, zorg en jeugd mét het kind en de ouders eruit? Wat maakt het doen in de praktijk weerbarstig? Wat zijn de tips van ouders aan andere ouders en professionals? Hoe werken ouderorganisaties nu aan inclusieve samenwerking?

Sprekers

Sprekers zijn aanwezig zowel vanuit de locatie in Pakhuis de Zwijger als via zoom. Daarnaast is het mogelijk voor deelnemers om via de chat vragen te stellen. Het is een interactieve dialoogsessie. De volgende sprekers doen in ieder geval mee in het gesprek:

  • Carry Roozemond, directeur bestuurder Ingrado
  • Astrid van der Kooij, expert sociaal domein & projectleider Inclusief Samenwerken Met Andere Ogen
  • Annabet Jongkind, projectleider Twentse Transformatie
  • Leila Badaou, oprichter Stichting Moedernetwerk
  • Silvia Koning, spiegelreflexkunstenaar & proud mom 
  • Jessica Heeman,  docent Experimentele Psychologie Universiteit Utrecht en moeder van Yara en Roos
  • Nely Sieffers, ervaringsadviseur en voorzitter van Netwerk Beter Samen, moeder
  • Illya Soffer, directeur Iederin(in)
  • Eva Schmidt-Cnossen, psycholoog, ervaringsexpert Kindzorg & Passend Onderwijs, consulent Passend Primair Onderwijs, Regisseur Oudersteunpunt

Houd deze website in de gaten want we vullen de line-up spoedig aan met meer ouders, onderzoekers en mensen uit de praktijk.

Datum: 17 juni

Tijd: 20:30 – 22:00 uur

Locatie: gehost vanuit Pakhuis de Zwijger, deelname vanuit je eigen huis of werkplek.

Zo doe ik mee

Meedoen is eenvoudig. Vanuit je eigen huis kun je via Zoom direct meekijken en meedoen. Reserveer hier online. Daarna ontvang je automatisch per mail een bevestiging en twee dagen van tevoren een herinnering met een Zoomlink om deel te nemen aan het programma. Klik hier om je aan te melden. Of download de uitnodiging in de bijlage.

Vragen

Heb je vragen, neem dan contact op via metandereogen@vng.nl

Downloads

De volgende bestanden zijn bijgevoegd aan dit artitel:


Delen