17 februari 2021

Dialoog #4: door de ogen van de stuurgroep

Tijdens de vierde dialoogmiddag van de reeks ‘Met Andere ogen’ gaan we verder in gesprek over de ontwikkelkansen van kinderen. Op 11 maart om 15.00 gaan we in dialoog met de Stuurgroep van het programma Met Andere Ogen en politici.

Om de ontwikkelkansen van kinderen te vergroten is het noodzakelijk dat iedereen (ouders en onderwijs-, zorg- en jeugdprofessionals) samen optrekken in één ‘ecosysteem’ rond het kind. De ontwikkelkansen van het kind zijn het vertrekpunt bij het samenwerken vanuit eigen ervaring en expertise. Dat vraagt dat we met andere ogen moeten kijken en doen om geen enkel kind uit te sluiten. Samenwerken moet de logische keuze zijn, zonder belemmeringen en onmogelijkheden.

De dialoog

Tijdens deze dialoogmiddag gaan we in gesprek met stuurgroepleden en politici om met name samen te kijken wat er nodig is om de ontwikkelkansen te vergroten. En hoe een betere samenwerking tussen onderwijs, jeugd en zorg domein daarin helpt. Want alles en iedereen is nodig om de ontwikkelkansen van elk kind te vergroten, of je nu een lokale professional bent, ouder, bestuurder of politicus.

Sprekers

Sprekers zijn aanwezig zowel vanuit de locatie in Pakhuis de Zwijger als via zoom. Daarnaast is het mogelijk voor deelnemers om via de chat vragen te stellen. Het is een interactieve middag. De volgende sprekers doen in ieder geval mee in het gesprek:

  • Leon Meijer, Wethouder Ede en lid VNG commissie jeugd
  • Kirsten van de Hul, Tweede Kamerlid PvDA
  • Paul van Meenen, Tweede Kamerlid D66
  • Lisa Westerveld, Tweede Kamerlid Groen Links,
  • Rinda den Besten, voorzitter PO-Raad
  • Hans Spigt, voorzitter Jeugdzorg Nederland
  • Illya Soffer, directeru Ieder(in)
  • Ali Rabarison, directielid beleid VNG

Datum: 11 maart

Tijd: 15.00 – 17.00 uur

Locatie: gehost vanuit Pakhuis de Zwijger. Deelname vanuit je eigen huis of werkplek.

Zo doe ik mee

Meedoen is eenvoudig. Vanuit je eigen huis kun je via Zoom direct meekijken en meedoen. Reserveer hier online. Daarna ontvang je automatisch per mail een bevestiging en twee dagen van te voren een herinnering met een Zoomlink om deel te nemen aan het programma. Klik hier om je aan te melden

Vragen

Heb je vragen, neem dan contact op via metandereogen@vng.nl

Downloads

De volgende bestanden zijn bijgevoegd aan dit artitel: