02 februari 2021

Anders kijken, anders doen - met Janny Bakker-Klein en Pieter Omtzigt

Op 4 maart verschijnt ‘Anders kijken’ van Janny Bakker-Klein, voorzitter Raad van Bestuur van Movisie. Anders kijken' biedt elke gemeentelijke- en sociaal professional, beleidsmaker, manager of bestuurders inspiratie en handvatten om haar of zijn eigen organisatie responsiever te maken.

Al lang voor de toeslagenaffaire losbarstte, onderzocht zij hoe gemeentelijke- en sociaal professionals met mensen in kwetsbare posities omgaan. Het onderzoek startte vanuit verwondering over schrijnende situaties die zij privé en als bestuurder meemaakte waarbij mensen veel leed werd aangedaan. Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) ontvangt het eerste exemplaar van het boek tijdens de online bijeenkomst ‘Anders kijken, anders doen’ op 4 maart. Je kunt je vanaf nu hiervoor aanmelden.

Proefschrift

In december 2019 promoveerde Janny Bakker-Klein aan de Erasmus Universiteit op het thema ‘responsiviteit’: het vermogen van professionals om in te schatten wat werkelijk voor de ander van betekenis is. Met de recente ‘toeslagenaffaire’ nog vers in het geheugen nam de belangstelling voor dit proefschrift ‘Anders kijken’ sterk toe. Janny: 'In mijn huidige rol als bestuursvoorzitter van Movisie, merk ik ook hoe belangrijk gemeenten het vinden om responsiever te worden naar hun eigen inwoners toe, waarbij de betaalbaarheid van de ondersteuning ook een belangrijk aandachtspunt is.'

Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) ontvangt op donderdagmiddag 4 maart het eerste exemplaar van ‘Anders kijken’. Hij geeft dan ook zijn eigen visie op hoe bestuurders en ambtenaren anders om kunnen gaan met beleid en regels. Daarnaast gaan denkers en doeners met elkaar in gesprek, onder leiding van gespreksleider Olaf Stomp (Movisie). De bijeenkomst duurt van 15:00 tot 17:00 uur. Je kunt je voor deze digitale bijeenkomst nu aanmelden via dit formulier.

Voor meer informatie en een fragment uit het boek klik hier.


Delen