21 oktober 2020

Online dialoogavonden Met Andere Ogen start 9 november 2020

Op 9 november start de eerste in een reeks dialoogavonden rond Met Andere Ogen. Om de ontwikkelkansen van kinderen echt centraal te kunnen stellen is het noodzakelijk dat partijen en professionals in het domein van onderwijs, zorg en jeugd goed samenwerken in één ecosysteem rondom het kind. Het Programma Met Andere Ogen stimuleert en faciliteert dat iedereen zijn of haar natuurlijke plek kan innemen in dit ecosysteem, vanuit eigen kracht en specifieke rol. Centrale vraag herbij is daarom: hoe kan jij de ontwikkelkansen van kinderen vergroten? Alles en iedereen is nodig .

De eerste dialoogavond wordt geïnspireerd door de film ‘De ogen van India’. Deze coproductie van Met Andere Ogen en Samenwerkingsverband Noord Kennemerland is gemaakt door filmmaker Ton de Langen van Inspirezzo.

India is een meisje met een meervoudige beperking die naar de KlasopWielen gaat in Alkmaar. Vanwege haar handicap is ze vrijgesteld van onderwijs. Door gerichte interventies vanuit zorginstelling Heliomare, de school en PPO-NK heeft India toch leren lezen en schrijven én ze wil zich graag verder ontwikkelen om haar droom werkelijkheid te maken: lerares geschiedenis worden. Hiervoor is zorg, begeleiding en onderwijs op maat nodig.

Maar door een gat in de wet blijkt de financiering van zorg in onderwijstijd erg ingewikkeld. Als India wordt ingeschreven op een reguliere school, dan vervalt de onderwijsvrijstelling en komt haar zo noodzakelijke begeleiding in de knel.

‘De ogen van India’ laat zien waar het moeilijk is, maar meer nog is de film een pamflet van hoop. Hoop dat laat zien dat kinderen als India met de juiste ondersteuning zich optimaal kunnen ontwikkelen.

De dialoog

Tijdens de dialoogavond gaan we in gesprek met betrokkenen en dat doen we in een mengvorm van debat, interactie en aanwezigheid van publiek.

Datum: 9 november
Tijd: 20.30 - 22.00
Locatie: gehost vanuit Pakhuis de Zwijger. Deelname vanuit je eigen huis of werkplek.

Meer informatie

Volgende week volgt een uitgebreid bericht met meer informatie over de sprekers en de aanmeldprocedure. Heb je vragen, of wil je graag een actieve rol in de dialoog op 9 november, neem dan contact op met  metandereogen@vng.nl

Downloads

De volgende bestanden zijn bijgevoegd aan dit artitel:


Delen