01 september 2020

Onderwijs in Coronamodus

Toen in maart de scholen dichtgingen was online lesgeven ineens de normaalste zaak van de wereld. Een flinke opluchting voor Reinette de Boer, die twee chronisch zieke kinderen heeft en al jaren strijdt voor afstandsonderwijs. Haar wens voor na de zomervakantie? Dat ieder kind op afstand onderwijs kan blijven volgen.

Column ZonMw/Reinette de Boer

'Mijn man en ik zijn nuchtere mensen. Dat moet denk ik ook als je twee chronisch zieke kinderen hebt. Ryan (14) en Rico-Jay (12) hebben allebei veel zorg nodig. Hoeveel zorg dat is verschilt per dag, afhankelijk van hoe ze zich voelen. Soms lijkt het alsof er niets aan de hand is en op andere momenten kunnen ze niks. Dat is voor de buitenwereld soms lastig te begrijpen.

Ryan zit op het Carmel College in Delden. Als hij zich goed voelt gaat hij gewoon naar school, maar dat lukt helaas niet altijd. En ook als het wel lukt is een schooldag best pittig voor hem. Als we Ryan aan het einde van de dag ophalen is hij doodmoe. Dan gaat hij slapen en pakt hij later zijn huiswerk op. Gelukkig houdt de school heel goed rekening met Ryan. Hij heeft een maatje die hem helpt en als de klas te druk voor hem is kan hij naar een speciale stille ruimte, waar ook een docent aanwezig is.

Lees verder


Delen