Dialoogmiddag #3:

Door de ogen van bestuurders

Wat zien bestuurders als ze kijken naar de wereld van het kind? In dialoogavond #3 gingen moderator Natasja van den Berg en ‘tafeldame’ Astrid Ottenheym in gesprek met bestuurders, beleidsmakers en onderzoekers over de kunst van het anders besturen.

 


 

Dialoogmiddag #2:

Door de ogen van professionals

Tijdens de tweede dialoogmiddag op 30 november om 16.00 uur gaan we online verder in gesprek over de ontwikkelkansen van kinderen. Dit keer Door de ogen van professionals.

 


 

Dialoogavond #1:

Door de ogen van India: “Ik wil leren!”

De eerste online dialoogavond van Met Andere Ogen, live vanuit Pakhuis De Zwijger in Amsterdam, vond plaats op maandagavond 9 november jl. Met sprekers in de zaal én via Zoom kwam er een levendige uitwisseling op gang over de noodzaak tot verandering in onderwijs en zorg. Inspiratiebron van de avond was de korte film over het meisje India dat vastbesloten is alles uit zichzelf te halen wat ze in zich heeft.

 


 

Korte film:

De ogen van India

India is 14 jaar en wil maar één ding: leren. Ze heeft 24/7 zorg nodig en kan niet praten. Toch heeft ze laten zien dat ze wél kan communiceren. En hoe. Ze is ambitieus, slim en heeft een groot doorzettingsvermogen.

Als onderwijs en zorg beter samenwerken, kunnen kinderen als India naar school. En dat gun je ieder kind. Wat daarvoor nodig is? Eén duidelijk aanspreekpunt dat de weg weet binnen passend onderwijs, een soepele samenwerking tussen zorg, onderwijs en gemeente én kijken met andere ogen.